tiistai 17. syyskuuta 2013

Riva del Garda

Täällä ollaan kolmatta päivää kuin lapsuuden satukirjojen maisemissa. Kaunista! 
Matka Riminiltä taittui yllättävän helposti, etukäteen odotin työläämpää reissua. Matkustin regionale-junalla Bolognaan ja sieltä nopea vaihto Brenneron junaan, mikä sekin oli regionale. Istumapaikkaa ei siten ollut kummassakaan junassa. Tilaa oli hyvin ja junat olivat tyylikkäitä ja tilavia sekä kulkivat jälleen aikataulussa. Päätin jo Riminissä, että muutan suunnitelmaa, siten että Rovereton sijaan jään junasta pois jo Veronassa. Bussimatkasta tuli tällä suunnitelmalla pidempi, niin halusinkin. Juna-asemalla kävelin Tabaccieriin ja ostin lipun bussiin, mikä kulkee Veronasta  Gardajärven itäpuolella sijaitsevien rantakaupunkien kautta. Ajattelin, että näen hiukan miltä Verona näyttää ja rannikon pienet kaupungit.. Tietää täten jo hiukan etukäteen paikoista, jos ja kun päättää niissä vierailla. Se oli oiken hyvä päätös. Nimittäin sen verran pitkään matkaa tehtiin, että jotakin päätöksiä tein jo ensivaikutelman perusteella. Verona näytti mielenkiintoiselta, mutta en välttämättä majoitu moneksi päiväksi sinne. Järven rantakaupungeista jätän ainakin Peschiera del Gardan etelässä väliin, ehkä myös Gardan kaupungin, korkeintaan päiväretkelle sinne. Malcesineen haluan mennä jopa muutamaksi päiväksi.

Riva del Gardan maisemaa


Bussin päätepysäkki oli Riva del Gardan kaupungissa, ei mikään ihme, sillä järvikin päättyy sinne. Kuten alla olevasta kuvasta voi nähdä, on Riva pohjoisin järven kaupungeista. Tiheän laiva- ja bussiliikenteen avulla pääsee täältä muihin ranta- ja vuoristokaupunkeihin kätevästi ja halvalla.. Julkinen liikenne on edullista. Matka Rimiltä kahdella junalla ja bussilla maksoi alle 25 euroa, matkaa oli hiukan päälle 300 kilometriä. Gardajärvi on Italian suurin järvi, pituudeltaan 51.6 km, pinta-alaltaan 370 neliökilometriä. Järvestä saa mm. ahventa, taimenta, ankeriasta, haukea, siikaa, madetta, suutaria ja silakkaa. Gardajärven rannikkokaupungeista Riva dl Gardan kunta kuluu Trenton maakuntaan ja se on Gardajärven maakunnista toiseksi suurin. Pääelinkeinona on turismi.

Jos matka meni hyvin, niin majoituksen suhteen olikin ongelmaa tosi paljon. Perjantai-iltana jouduin peruuttamaan ulakkohuoneen varauksen ja tekemään kiireessä uuden majoitusvarauksen hotellista.
 Ullakkohuoneisoa vuokraava kiinteistöfirma vaati 150 euron lisämaksua etukäteen. Sellaisesta ei ollut booking.comin sivuilla mitään mainintaa. En suostunut ehtoihin ja neuvottelujen jälkeen lupasivat ollla ennakkomaksua ottamatta. Minulla meni ennen sitä jo maku koko kämppään ja peruin varauksen, booking.com ymmärsi tämän oikein hyvin ja he hoitavat asiaa jatkossa, jos luotokorttiani veloitetaan viime hetken peruutuksesta. Sain varattua vanhasta kaupungista kivan hotellin, mutta vain kolmeksi yöksi. Täällä on täysi sesonki päällä ja hyvät kohtuuhintaiset hotellit ovat täynnä. Heti Rivalle saavuttuani  tiesin ettei tässä paikassa kolme päivää riitä kuin alkuihmettelyyn, niinpä käytin heti ensimmäisenä päivänä aikaa siihen, että löysin itselleni uuden hotellin kolmen päivän jälkeen. Sellainen löytyikin ja olen kokonaiset 10 päivää täällä Rivalla. Eiköhän tässä ajassa tämä ympäristö ole ainakin pintapuolisesti nähty. Täältä  on hyvä tehdä päiväreissu esim.Limoneen tai vuoriston kautta Trentoon.. Pariin pikkukylään olenkin jo kävellyt. Sunnuntaina piti jo aamusta lähteä reilun 10 kilometrin päähän ostamaan uutta laturia, vanha jäi Riminille:( IPad toimii myös kamerana, joten tarvitsen konetta paljon. Onneksi reissu ei ollut turha, uusi laturi on jo kovassa käytössä.

Pikkuruinen majatalo, missä asun kolme ensimmäistä päivää.  Alakerrassa on saksalainen olutravintola.

Uudet kotikulmat
     
 Italialainen pubi, Bello!
Olen parhaillaan rannalla. Tässä on aivan vanhan kaupungin edustalla mukava pieni ranta. Järvessä en ole käynyt, käden  kanssa ei pysty uimaan. Kivaa tämä on näinkin. Riva on oikea himourheilijoiden paratiisi. Täällä harrastetaan kaikenlaista vesiurheilua, pyöräilyä kiipeilyä, patikointia ja varjoliitoa. Pyöräilijöitä on paljon ja hei, he ovat todellakin lajin harrastajia. Jopolla ei täällä ole mitään asiaa, korkeintaan kauppaan tai naapurikylään. Pyöräilijät painavat porukoissa  muun liikenteen seassa todella kovaa, naisiakin on mukana. Ihan huimaa, kun katsoo menoa. Kaikki kävelevät täällä ja osa lenkkeilee.
Niin teen minäkin, kävelen ja juoksen. Ei täällä korkokengilä mitään tee. Tennarit ja lenkkarit, niillä pärjää. Osa vanhan kaupungin kaduista on haastavia, jos yhtään on kengissä korkoa.Laiva Limoneen aamulla
Olin rannan ensimmäisiä tänään. Ihanan rauhallinen tunnelma. Uiminen ei ole täällä pääasia. Muutaman tunnin kuluttua kuvan otosta oli porukkaa on melko paljon. Ihana ilma, +25 .


 
   Aika kesyjä ovat ja söpöjä


  Järven pohjakasvillisuutta

   Kalaa järvessä


Ruokapuolella on parannettavaa. Olen syönyt ja juonut italialaisia herkkuja niin paljon, että nyt pitää rajoittaa. Kaikenlaiset aperitiivit kylkiäisineen saavat nyt jäädä eikä jäätelöäkään  tarvitse joka päivä syödä. Enkä tarvitse myöskään joka päivä Proseccoa kyytipojaksi illallisella. Vai tarvitsenko? Kun eilen poltteli  rinnassa monta tuntia illallisen jälkeen, totesin rajan tulleen vastaan. Vähemmän vaaleaa viljaa eli pasta minimiin vähäksi aikaa, Prosecco tauolle.  Onneksi hotellissa on aamupalalla mahdollisuus ruisleipään. Niin hyviä, kun kaikki paninot, focaccialeivät ja pikkupizzat ovatkin, ei niitä voi syödä kuin harvakseltaan. Näköjään seitsemän viikkoa on minun rajani.


  Gardajärven taimenta lautasella

Elämäni paras Tiramisu!

Saksalainen tumma olut, kaveriksi tuli parmesan + leipäkuutiot


Aperitiivi Spritz

Locale, Trentosta.


Ihan vaan kukkia 


Kaikkein kaunein on kuitenkin tämä yksinkertainen taideteos, kirkkopihan penkki.

Kiva paikka, kannatti tulla. Nyt on rauhallinen olo, ei kiire mihinkään. Tuntuu, että olen lomalla.

2 kommenttia:

  1. Niin kaunista! Pitkähkön tauon jälkeen ehdin taas lukemaan blogiasi. Ihan omakin sielu rauhoittuu ja mieli tyyntyy, kun lukee tekstiäsi ja katselee kuvia - mahtaa olla sinulla siellä huippumukavaa :). Ei Gardaa turhaa kehuta, maisemat ovat upeat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sielu lepää kauniissa, näin se on. Mukavaa täällä on, mutta toki välillä on ikävä läheisiä. Olen ollut jo 10 viikkoa yksin, se on pitkä aika. Tämä on tällainen once a life-juttu. Riittää muisteltavaa..

      Poista