maanantai 30. syyskuuta 2013

Matka jatkuu Gardan kaupungista Veronaan

Kaksi yötä Gardan kaupungissa riitti hyvin, paikka on pieni, paljon pienempi kuin Riva tai Malcesine. Kaunis kuten kaikki muutkin, vuoret ovat matalampia selvästi järven pohjoisiin kaupunkeihin verrattuna. Vai pitäisikö puhua Gardajärven kylistä? Piipahdin myös naapuikylässä Bardolinossa, joka on viinistä erittäin tunnettu. Kylässä valmistauduttiin parhaillaan loppuviikon viinijuhliin. Jätän suosiolla väliin, olen juonut Bardolinon viinejä muutaman viikon, nyt riittää. Välimatka Gardan ja Barolinon välillä on vain kolme kilometriä, joten matka taittui jalkaisin hyvin. Päivä oli pilvinen ja iltapäivästä tulikin kunnon sade.

Bardolinon rantabulevardia

Ei ketään biitsillä


Tämä Rocco- kukkula on Gardan ja Bardolinon välissä

Sateesta huolimatta olli Gardalla musiikkijuhla iltapäivästä alkaen. 

Kuorot kulkivat pitkin vanhaa kaupunki ja pysähtyivät esiintymään sinne tänne.

Söin kotitekoista sardiinipastaa, vaan missä ovat sardiinit kuvassa?

Hyvien yöunien jälkeen matka jatkui tänään maanantaiaamuna kohti Veronaa. Bussia odotellessani innostuin, kun näin kirjakaupan hyllyn etureunalla Arto Paasilinnan romaanin. Arto ei ole suosikkejani, vaan parempi kuin ei mitään. Ilo jäi lyhyeksi, sillä kirja oli saksaksi. Lukunautinnot saavat odottaa.

Bussi tuli aivan täyteen, mahduin hyvin mukaan. Yhä hyvä tuuri ei ollut kaikilla, osa seuraavilla pysäkillä odottavista matkustajista jäi kyydistä. Minulla oli sovittu Veronass klo 13 vuokrahuoneiston edessä treffit omistajan kanssa, sen vuoksi oli tärkeää päästä paikalle riittävän ajoissa. Kokemuksesta jo tiedän, että aikaa menee, kun yrittää löytää oikean osoitteen. Vaan nyt ei ollut minkäänlaista ongelmaa. Huoneisto sijaitsee niin keskeisellä aukiolla, että paikalle oli opasteet pitkin matkaa. Pääsin perille hyvissä ajoin ihastelemaan vanhan kaupungin tunnelmaa. Sateesta huolimatta upea paikka.

Tässä katutaideteoksessa onkin ihmettelemistä


Asunnon sisääntulo 

Eteinen, makuuhuone pilkistää 


Upea katto makuuhuoneesa

Olohuone

Näkymä olohuoneen ikkunasta päivällä

Iltamaisemat ikkunasta kuvattuna.Kävin syömässä lohipastan, ei hassumpi

Tämä kaupunki on Romeon ja Julian, se näkyy kaikkialla. Kävin kuvaamassa Julian parvekkeen, menen huomenna taloon sisään, talo on aivan tässä vieressä.  Käyn myös Julian haudalla. Mielenkiintoiset kolme päivää..

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvauksia eri kaupungeista! Itse olen toivottavasti lähdössä Gardalle ensi keväänä. Siksi kiinnostaakin, mistä löysit Veronan huoneiston vuokraajan?

    VastaaPoista
  2. Hei varasin huoneiston booking.comin kautta. En löytänyt enää majapaikkaa, kun etsin viime kesänä Veronaan majoitusta. Asunnon omisti ballerina, joka asuu siinä ajoittain itse. Kivaa reissua!

    VastaaPoista