lauantai 21. syyskuuta 2013

Vierailu Limone sul Gardalla

Sain vihdoinkin itseni aamulla laivaan, joka vei noin 300 matkustajaa puolessa tunnissa Limoneen. Kaupunki on noin 10 km päässä Rivasta ja sinne pääsee hyvin myös bussilla tai autolla. Valitsin bussin sijaan laivan, edestakainen lippu maksoi  7,5 euroa. Matkalla maisemat olivat upeat.


Laivalla suunnittelin seuraavan päivän paikkaretkeä kuvassa olevalle vuorelle. Autot kulkevat alhaalla tunnelissa, aukot näkyvät hyvin. Pyöräilijät ja vaeltajat kulkevat ylhäällä näkyvän aukon kohdalla. Tämä on vielä matala kohta, reitti nousee koko ajan! Kyseessä on Ponale road, mistä pääsee Pregasinan kylään (6 km) tai Ledron järvelle (11km)

Limonen satama. Kaupunki kuuluu Brescian maakuntaan Lombardian alueella ja sijaitsee Gardajärven länsipuolella. Asukkaita Limonessa on reilu tuhat, ei mikään suurkaupunki:)

Ensimmäiseksi suuntasin kirkkoa kohti,  maisemat täälläkin upeat.

Chiesa San Rocco.

Kerrankin sai kuvata, ei kieltoa missään.

Kattomaalaukset ovat kaikissa kirkoissa todella upeat

Alttarimatto oli tutun näköinen, isälläni on aivan samanlainen

Kirkon sisältä näkymä kylään

Pieniä kujia joka puolellaPaljon portaita 

Kirkolta matka jatkui paikkaan La Limonaia del Castel. Limonessa sitruunanviljelylllä on pitkät perinteet aina 1600- luvulta alkaen.Viljelys on kokenut kovia viime vuosisadan aikana. Nykyisin situuna sitruunana ei ole kilpaillukykyinen muiden maiden tuotannolle. Limonessa sitruuna on tuotteistettu mm. juomana, marmeladina, hilloja, saippuana jne. Turistit ostavat, kuten minäkin:)

Entisajan työkaluja sitruunatarhoillaViinirypäleitäkin löytyiSitruunoiden jälkeen suuntasin patikkaretkelle vuorelle, ihan ex tempore. Mukana vesipullo, kartasta ei tietoakaan...

Alussa kuljin pitkään kosken reunaa


Sitten alkoi metsätaivalTodellinen sekamets, puita oli monenlaisia


Tästä oli huipulle vielä tunti.


En kiivennyt huipulle vaan käännyin takaisin ja laskeuduin kauniita maisemia ihaillen.Tämä pariskunta asui vesiputouksen äärellä

Patikkaretkeltä rannalle, uikkarit oli mukana, mutta vuori vei voimat..
Rannalta suuntasin keskustan alueelle

Kuivattuna löytyi paikka mitä

Huikopalaksi nautin bruschettan, juomana Aperol Spriziä.

On täällä muillakin ollut jano. Tämä kätkö löytyi ravintolan takaa.

Takaisin Rivaan. Patikkaretki vei kaikki voimani ja museot jäivät käymättä. Uusi retki Limoneen ehkä ensi viikolla Malsecinestä? Ihan uintimatkan päässä ovat kaupungit toisistaan. 


Rivaan päästyäni oli edelleen heikko olo. Siihen auttoi hetkellisesti cappuccino ja jäätelö

Illalla oli vihdoinkin kalakeiton vuoro. Olin himoinnut sitä monta päivää. Kalaa ei keitossa ollut, mutta kaikki muut meren herkut. Hyvää! Lautanen on vino, siksi kuva hiukan outo.2 kommenttia:

  1. Aivan ihania nuo talojen seiniä kiipeävät kukkaköynnökset!! Mikähän puu lienee? Ja upeita vesiputouksia patikkaretkelläsi!

    VastaaPoista
  2. Köynnöksen nimeä en tiedä, sitä näyttää oleva kaikissa Gardan kaupungeissa. Patikkaretki olisi jatkunut vaikka kuinka pitkälle, jos olisi uskaltanut mennä...

    VastaaPoista