torstai 12. syyskuuta 2013

Kipsin poisto!

Nyt on vihdoinkin kipsi poistettu ja käsi on aivan raato. Miten heikolta ja haavoittuvalta oikea käsi tuntuu ilman kipsiä. Kierrot ovat järkyttävän kivuliaita ja kyynärnivelen liikuttaminen ojennussuuntaan neljän viikon koukkuasennon vuoksi on kohtuullisen ikävää. Onneksi sormet ja ranne ojentuvat keskiasentoon nyt heti. Turha kuvitellakaan, että menisin veteen uimaan tai treenaamaan, sillä kyynärvarteen tuli kipsiä poistaessa sahasta kunnon nirhaumat. Kelikään ei houkuta lainkaan rannalle, täällä on hiukan pilvistä ja jotenkin koleaa. Univelkaa on melkoisesti, nukuin tuskin lainkaan toissayönä, päässä pyöri ainoastaan ja vain tämä käsi. Yritin kuunnella kevyttä suomipoppia, tein mindfulness-harjoituksia, laskin lampaita, ajattelin ja olin ajattelematta. Uni ei tullut ja se, kun jokin asia pyörii, niin siellähän pyörii.

Tänään torstaina piti jatkaa matkaa, vaan pari lisäyötä oli pakko varata käden takia, en pysty matkustamaan vielä. Olen kävellyt ulkona asioilla hissukseen ja melkein putoaa polvilleni kivun takia 
vähän väliä. Ihan kuin luut olisivat murskana edelleen. Kyllä tässä menee kauan ennenkuin käsi pelaa kuten ennen.  


Tässä käsi tänään torstaina, vuorokausi kipsin poistosta


Kaikkea saa ortopedin mukaan tehdä paitsi ei nyrkkeillä. Golfia saa pelata, kun kivulta sietää. No, joo,  tuskin nenäliina pysyy kädessä, puhumattakaan golfmailasta.

Nyt on aika lähteä Riminiltä, on tämä neljässä viikossa nähty. Toki on monta kulmaa, mitkä jäivät katsomatta, mutta se suurin palo tähän kaupunkiin on kadonnut. Teippaan käden tukevasti matkan ajaksi, muuten en kyllä pärjää ahtaissa paikoissa laukun kanssa. Lähden lauantaiaamuna Bolognaan, vaihdan lennossa junaa ja menen Roveretoon. Sieltä jatkan noin 20 km matkan bussilla Riva del Gardalle. Olen varannut viikoksi Rivan vanhasta kaupungista 50 neliön ullakkohuoneiston.  Kovin juttu taitaa olla se, että huoneistossa ei ole internetyhteyttä. Kuinkahan minun käy? Toki kahviloita varmaan löytyy, missä on Wi-Fi.. Blogia on helppo kirjoittaa ilman nettiä, julkaisemiseen tietty yhteys tarvitaan.

Odotan innolla uusia maisemia ja ehkäpä jotakin liikuntamahdollisuuksiakin? Tärkeintä on saada käsi kuntoon, aika pirusti on työmaata edessä. No, haasteet ovat aina mielenkiintoisia ja uskon, että harjoittelulla tästä voi vielä toimivan käden saada. Ortopedi sanoi, että nyt pitää treenata mahdollisimman paljon  ja kotiinpalatessa menet sitten manipulatioon. Varsinkin kiertojen  suhteen on työmaata. Kyllä ymmärrys potilaiden kipuja kohtaan taas nousi huikeasti, varsinkin rannemurtuman jälkeen ovat järjestään olleet tosi kipuherkkiä. En yhtään ihmettele:)

 Riminillä on väki vähentynyt ihan silmissä ja kyllä se syksy täälläkin paikallisten mielestä jo on. Eilinen ilta oli hiukan sateinen ja kolea (+24) eikä tämäkään päivä varjossa ole tuntunut kuumalta. Eilinen yö oli ensimmäinen, kun ei tarvinnut ilmastointia. Joudun täydentämään yllättäen vaatevarastoani, sillä kahdet housut menivät roskiin. Toisessa oli jo reikä takana ja toiset olin kuulakärkikynällä sotkenut järkyttävään kuntoon. Löysin Benettonin liikkeestä hyvät housut hintaan 29 euroa.

Kenkien osto on taas edessä. Molemmat bling-blingsandaalit tulivat tiensä päähän ihan vaan kävelemällä. Toisesta pohja irtosi kävelyn aikan ja toisesta vetoketjut jumittuivat. Nyt ei ole kuin tennarit ja lenkkarit+ varvassandaalit. Kengät ovat tosi kalliita, järjestään yli sata euroa. Korot ovat huikeat, sellaiset jalkaan niin kipsi on alaraajassa seuraavaksi. Onhan pitkävartista nahkasaappaita, mutta ei niitä voi vielä käyttää, kun keskilämpötila hipoo yli 20 astetta pitkään. 

Kenkävalikoima. Hametta ei paljon käytetä näiden kanssa

Uudet pöksyt..


Sitten taas ruokaan. Tällaisia herkkuja olen syönyt viime päivinä.


Spagetti meren herkuilla hintaan 10 euroa.

Simpukkakeitto hintaan 10 euroa.

Lautanenkin oli syötävää.

Risotto meren herkuista hintaan 10 euroa

Piadina, missä täytteenä kesäkurpitsa, keittokinkku ja briejuusto, 6 euroa. 


Tässä piadinan ohje. Suurennettuna varmaan saa selvää.

Puistopizzalounas, hyvää tämäkin. Tarjotin tuli mukaan, kun sanoin syöväni puistossa.
 Pizzan hinta 2,40.


Vähän vihreää lopuksi



Tuli koti-ikävä, kun löysin koivun puistosta.

Eni kerralla maisemat ovatkin vaihtuneet, vihdoinkin...

8 kommenttia:

  1. Oi mitä ihania ruokakuvia, nam! Käsi näyttää tosi surkealta, tsemppejä sinne ja toivotaan, että kivut jäävät Riminille. Hyvä, etteivät sahanneet kättä sentään irtipoikki kipsiä poistaessa, kaikenlaisia tunareita sitä sielläkin on, murr! Aurinkoisia ilmoja uusiin maisemiin, toivottavasti pääset pian myös treenaamaan kunnolla :) t.Pat

    VastaaPoista
  2. Huomenta, täällä ollaan jo lähtövalmiina juna-asemalle. Kyllä matkustaminen on taas kivaa!
    Käsi on tosiaan karmean näköinen kuvassa, mutta nyt jo pikkuisen parempi. Laitoin kunnon teippaukset matkustuksen ajaksi.

    Ruoka on täällä niin hyvää, eihän se mikään yllätys ollut. Saa nähdä miä jatkossa seuraa. Nyt kohti Bolognaa, sielä Veronaan ja sitten bussilla Riva del Gardalle.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä käden kuntoutuksen kanssa kyllä se siitä tokenee, kun vaan rupeet käyttää normaalisti - nimimerkillä kokemusta :-) vuosien takaa...
    Hienoa, että pääsit vihdoin vaihtamaan uusiin maisemiin ja hotellin ullakkohuone kuullostaa ihanalta. Voi hyvin!
    t Taina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsi on jo parempi, pikkuisen... Ulakkomhuoneen osalta homma meni puihin. Uudessa blogissa hiukan valitan asiaa.

      Mukavaa alkavaa syksyä Suomeen!

      Poista
  4. Raporttia Bolognasta odotellessa... ;) Hyvää matkaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka,

      Nyt kyllä petyt, mutta Bolognasta on vain se yksi postaus. Tällä kertaa olin asemalla kokonaiset. 30 minuuttia.. Kaikki näytti olevan ennallaan:)

      Poista
    2. Hah, niihän se taiskin mennä! Oonkohan mää ihan sekaisin!? No, mää oon mukana matkassa kuitenkin ja jään odottamaan etenkin sitä Milanoa kieli pitkällä! ;)

      Poista
    3. Hyä, kun on näitä matkalaisia mukana:) Milanon kanssa hiukan miettimistä. Saatan mennä suoraan Toscanan alueelle täältä Gardalta ja vasta kotimatkalla sitten Milanoon. Ollaan varmaan samaan aikaan siellä!

      Poista