lauantai 5. lokakuuta 2013

Desenzano-Sirmione

Moni ei varmaan tiedä paikasta Desenzano mitään, ei mikään ihme. 28 tuhannen asukkaan kaupunki sijaitsee Gardajärven etelärannalla, Veronasta junalla Desenzanoon tulee 37 minuutissa. Kaupunki on pitkään ollut etenkin italialaisten lomakohde. Naapurikylä/ kaupunki on Sirmione, kuuluisa turistikohde.
Mietin pitkään kumpaan kaupunkiin menen, rautatieyhteyksien vuoksi valitsin Desenzanon. Tänään, kun kävin Sirmionessa, harmittelin hiukan valintaani.

Täällä on kurja keli niinkuin oli Veronassakin. Niin kurja ja kolea, tätä jouduin menemään kauppaan! Ostin villapaidan, saappaat, pontson ja ison repun. Nyt saan reppuun tungettua ne vaatteet, mitkä eivät mahdu matkalaukkuun. En millään voi uskoa, että jos mittarissa on lämpöasteita lähelle 20, voi olla näin kylmä.. Tämä on niin kosteaa kylmyyttä, mikä menee heti luuytimeen asti. Ensi viikoksi on luvattu aurinkoa, mutta säätiedotuksiin en oikein luota. Parasta on kurkistaa ulos ikkunasta aamulla.

Uudet saappaat

Uusi villapaita

Uusi pontso

Uusi armeijan ylijäämäreppu


Uudesta tukasta ei ole kuvaa, taas piti käydä tyveä siistimässä.  Oikein hyvää työtä hintaan 42 euroa.


Tämä hotellini on jälleen vanhankaupungin ytimessä, kuinkas muuten. Kirkonkellot herättävät tuttuun tapaan. Asun ullakkohuoneessa

Näkymä ikkunasta

Hotellin terassinäkymä järvelle

Näkymä linnan suuntaan

Hotellin omistaja tarjosi viinikellarissaan tervetuliaisdrinkin, valitsin paikallisen punaviinin. Sopivasti aperitiiviherkut olivat tarjolla eli niitä napsiessa viini maistui erityisen hyvältä


Olen kävellyt täällä pitkiä pätkiä, sillä pyhiinvaellus, mikä varmistui muutama päivä sitten, on jo neljän viikon kuluttua. Tarkoitus on vaelluksella kävellä päivässä keskimäärin kuusi tuntia, se on aika pitkä aika. Eilen kävelin kolme tuntia ja tänään yhteensä viisi tuntia. Kävelin Sirmioneen heti aamusta, matkaan meni pari tuntia. Matkan varrella maisemat eivät olleet kummoiset, onneksi jalkakäytävä oli leveä koko matkan. Kun pääsin Sirmionen vanhaan kaupunkiin, olin todella iloinen näkemästäni. Hieno linna vastaanottamassa ensimmäisenä ja linnan ympäristössä hurmaava vanha ja kaunis kaupunki upean, jylhän luonnon ympäröimänä. Kaupungin ympärillä on on mahtavat kävelyreitit, aivan kuin olisin ollut taas vaeltamassa, kävelykilometrejä tuli aivan itsekseen. Löysin sattumalta arkeologisille kaivauksille, missä on Rooman aikakauden rakennusten raunioita esillä.
 
Kaunis Sirmionen vanha kaupunkiRocca Scaligera, vanha linnake

Jylhä luonto

Oliivipuistoja


Rannat ovat kallioiset
Arkeologisia kaivauksia

Kiva päiväretki. Kävelin vielä vajaan tunnin kotiinpäin ja sitten hyppäsin bussiin. Hiukan jännitti, kun silmälasit olivat huoneeni yöpöydällä. Kaikki meni hyvin, jälleen kerran. Turha hermoilla. Vielä sunnuntai täällä ja maanantaiaamuna pitkä reissu edessä. Siirryn Toscanaan, reilu kolme viikkoa Gardan ympäristössä riittänee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti