maanantai 14. lokakuuta 2013

Näkemiin Lucca-seuraavana Siena

Viikko Luccan kiehtovassa kaupungissa on tällä erää ohi. Tänne palaan vielä uudelleen, nähtävää ja koettavaa jäi paljon. En osaa yksilöidä sitä, mikä tässä paikassa erityisesti kiehtoi. Yritetään; tänne sulautuu heti joukkoon, tunsin olevani yksi monista. Vaikka meitä turistejakin täällä on, se ei mitenkään nouse esiin häiritsevästi. Kaupunki elää omaa elämäänsä mukavan leppoisasti. Vaikka en vuorille päässytkään, kävelin kaupunkia ympäröivän muurin päälle tehdyllä ulkoilureitillä joka päivä monta tuntia. Valmistaudun tulevaan pyhiinvaellukseen, mikä alkaa jo kahden viikon kuluttua. Hiukan jännittää kuinka selviän kuuden tunnin vaelluksesta päivittäin viikon ajan.

En käynyt kertaakaan ulkona syömässä koko viikkoon, tein itse ruokaa, kun se mahdollisuus oli käytettävissä. Ehkä tämäkin oli erilaista, ihan kuin oma koti. Vaikka Veronassa kirosin ja pelkäsin yksinään olemista isossa huoneistossa, on se hotellielämälle kiva vaihtoehto. Näissä vanhoissa kaupungeissa ei historiallisissa keskustoissa ole montaa hotellia. Yksityiset vuokraavat huoneistojaan upeista paikoista, se kannattaa kokea. Luccan muurien ympäröimä vanha kaupunki on eläväinen, sielä oikeasti asuu ja liikkuu paljon paikallisia. Kesäaikaan voi olla erilaista, mutta tämä lokakuu on ainakin aivan mahtava ajankohta vierailla täällä. Illalla mietin, että olisi pitänyt vielä viettää muutama päivä tai vaikka koko viikko. No, tänne pääsee aina uudelleen..

Vaikka en ole ulkona syönytkään, istuin kahviloissa joka päivä. Pieni herkku cappuccinon kanssa kuuluu iltapäivään, aperitiivit on jääneet vähemmälle. Viiniä nautin terveysannoksen ruokailun yhteydessä, sekin on ihan kiva tapa. Hyvin olen pysynyt kohtuudessa, vaikka tarjontaa on ja edullisesti. Nyt ollaan Toscanan upeilla viinialueille, Chianti ja Montepulciano ovat tässä lähellä. Sienasta on tarkoitus tehdä matka viinitilalle.

Hiljainen on kaupunki myöhään illalla

 
Vaan löytyihän kotikadultani jonoksi asti väkeä. Eivät ole baariin menossa vaan ovat jäätelökioskin jonossa.

Asustelen kuin Mannerheimintiellä, väkeä on ikkunani alla päivisin pääostoskadun varrella melkoisesti.

Löysin aivan ihanan leipäkaupan. Myyvät monenlaisia täysjyvätuotteita. Tumma foccacia- leipä on niin hyvää!  Tuoreet käsintehdyt pastat ovat myös todella hyviä ja pakko kehua markkinoilta ostettua kananyyttiä. Tässä kuva kananyyteistä. Herkullisia, vaikka en ole mitenkään kanaruokien ystävä nykyisin. Tuoretta rosmariinia ja muita yrttejä oli käärön mausteena.

Korkkasin ensimmäisen elokuvakokemuksen Italiassa. Olo oli kuin Kaurismäen elokuvissa. Elokuvateatteri oli ihanan vanha. Itse elokuva kertoi omien vanhempien rakkaustarinaa lapsen näkökulmasta 70-luvulla. Meitä oli yhdeksän katsojaa isossa vanhassa salissa. Tosi kiva kokemus!


Elokuvateatterin odotustila, tuoleja oli yhteensä neljä:)

Museoita jäi muutama käymättä, mutta jääköön. Dopo... Nyt hyvillä mielin Sienaan. Koko viikoksi on luvattu aurinkoa ja lämpöä yli 20 astetta. Nyt sataa, mutta kelit muuttuvat täällä nopeasti, pikkuisen jo aurinko pilkistelee. Olen parhaillaan junassa, yksi junanvaihto Pisassa takana ja toinen Empolessa. Kyllä junilla kulkeminen on vaan niin kivaa! 11 euroa koko lysti, ei paha. Ranne kestää jo pienen hetken matkalaukun kantamista. Ei siis mitään hätää.

Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti