keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Rooma

Nyt kolmatta päivää Roomassa ja vähitellen alkaa tuntua siltä että hallitsen kaupungissa kulkemisen jo melko helposti. Täällä on selkeät isot pääkadut ja valtavasti pikkukatuja, mutta jotenkin tässä on logiikkaa mukana. Jännitti etukäteen hiukan tuleminen, viime Rooman reissusta jäi tylsä olo. Silloinen hotelli tarjosi huonoa palvelua, jos sitäkään. 

Tulin bussilla Tiburtinoon Sienasta. Tiburtino on kuin Pasilan asema meille. Sieltä nappasin metron, mikä toi näppärästi minut päärautatieasemalle Terminiin. Sitten alkoikin kuuluisaksi tullut hotellin etsiminen. Se on aina vaan työlästä ja vaikeaa. Sain tuhlattua tunnin kymmenen minuutin matkaan, piti varmuudeksi kiertää naapurikorttelit. Tämä on niin pieni katu ettei painetussa kartassa edes katua ollut. Ystävälliset paikalliset auttoivat auliisti. Olen alueella, missä on paljon pankkien  ja valtion virkamiesten työpaikkoja ikivanhoissa upeissa rakennuksissa. Pukumiehiä parveilee joka puolella alkuiltaan saakka. Tällä kadulla on mukavia pieniä lounaspaikkoja ja ne ovat päivisin täynnä. Illalla on rauhallisempaa ja paikalliset asukkaat istuvat iltaa niissä. Olin itsekin eilen ja sain aivan loistavaa palvelua  ja mukavaa juttuseuraa omistajan isän taholta. Turisteja ei näillä kulmilla monia näe, tästä on kuitenkin matkaa esim. Espanjalaisille portaille 20 minuuttia kävellen. Sopii minulle tällainen rauhallinen meno.

Tulopäivänä jouduin pyytämään putkimiehen, kun vessa ei vetänyt. Homma hoitui kiitettävästi kuntoon. Seuraavaksi elektroninen tallelokero jumiutui. Se murrettiin auki ja nyt kaikki hyvin. Aamupala on ainoa mistä voi moittia. Täysin makea, ei mitään suolaista. Eilen kokeilin miltä tuntuu syödä aamupalaksi kaksi viineriä. Ei tuntunut hyvältä...

Olen edelleen ottanut tosi  rauhallisesti liikkumisen suhteen ja nyt tuntuu siltä, että se on ollut hyvä päätös. Olen tervehtynyt ja vähitellen voi kierroksia taas lisätä. Täällä pienestä kaupunkikävelystä tulee helposti monen tunnin juttu. Muutamia kuvia olen napsinut pakollista turistikohteista.


Espanjalaiset portaat aamupäivällä

Iltapäivällä

Aina yhä upea Fontana da Trevi


Piazza Repubblican suihkulähde


Tässä kaunis yksilö. Hankin varmaan skootterin Helsinkiin, voidaan pojan kanssa sillä vuoroin mennä ja joskus yhdessäkin?

Isossa kaupungissa on mainoskin iso


Kuvassa Foccacia con porchetta, oli hyvää. Nyt alkaa lihakiintiö täyttyä.


Kiinalaista Rooman illassa, erittäin hyvää

Täällä on tosi lämmintä, iltaisin tarkenee hyvin syödä ulkona. Päivisin t- paitakeli.

Ensimmäinen Rooman kirkkovierailu osui tähän kirkkoon. Kaupungista riippumatta aina yhtä upeita sisältä.Olin tänään lentokentällä vastassa vanhempaa poikaani, joka saapui tyttöystävänsä kanssa tänne lomailemaan. Olipa kummallista olla Roomassa vastassa. Silmät olivat kyynelistä kosteat, kun poika saapui. Jestas miten ikävä on ollutkin. Saatoin heidät juna- asemalle, mistä jatkoivat Firenzeen. Tulevat perjantaina takaisin jolloin esikoinen ja nuorimmainen lentävät Suomesta. Uusi reissu siis ylihuomenna edessä lentokentälle. Itken varmaan kuin vesiputous, kun näen pienimmäisen. Ei minusta ole maailmalle yksin tämän pidempään, tulen ihan erakoksi jo näköjään kolmessa kuukaudessa. Vietämme pe-ma porukalla isossa huoneistossa, minkä olen vuokrannut. Laitan siitä kuvia myöhemmin. Aivan varmasti ihana viikonloppu tulossa, odotan sitä kovasti.

Koti-ikävää lieventämään käy kaikki. Tällainen pieni yksityiskohta kampaamon seinällä pysäytti:)1 kommentti: