lauantai 17. elokuuta 2013

Ajatusten virtaa...

 Kohta on kolme viikkoa reissua takana ja monta viikkoa seikkailua vielä edessä. Mitkä ovat tunnelmat?
Ensimmäisenä tulee mieleen, että olen muukalainen jostakin kaukaa täällä italialaisten joukossa. Täällä Pohjois-Riminillä, missä majoitun, on vain paikallisia. Ihan kuin olisin heidän olohuoneessaan vierailulla. Ensi viikolla majoitun Riminin ydinkeskustaan, ehkä siellä on muitakin turisteja. Koska olen yksin, havainnoin ympäristöä jatkuvasti. Pärjään englannilla ja Italian alkeilla oikein hyvin. Täytyy olla kovapäinen, että täällä selviää siitä, että olet koko ajan arvioinnin kohteena. Johtuen pääosin siitä, että olen yksin reissussa. Nyt kun tämä kipsi tuli kuvioihin, olen ihan spitaalinen, osa hyppää metrin verran sivuun, kun kohtaamme jalkakäytävällä. Revi siitä sitten fiilikset... 

Koska lapsia on kaikkialla, tulee tunne, että Italiassa Iasten syntyvyys huipussaan. Täysin harhaa tämä oletus, syntyvyys on Italiassa maailman alhaisempia, vain 1.4 lasta keskimäärin. Miehisyyttä ei nykyään näytä täälläkään vähentävän enää lastenvaunujen työstäminen. Isät nimittäin etupäässä kuljettavat vaunuja tai rattaita. En ole kenenkään nähnyt läpsivän lapsiaan tai huutavan kohtuuttomasti, samanlaista menoa tämä on kuin kotona. Kuten aikaisemmin kirjoitin, ei lapsilla ole aurinkolaseja eikä hattua. Pyöräilyn yhteydessä olen nähnyt ainoastaan  kolmella lapsella kypärän. Järkyttävin oli skootterin kyydissä ollut max 3 v poika, jolla ei ollut kypärää, mutta isällä ol!  Pyörätiet ovat olleet näissä kahdessa rantakoheessa hyvät, oma väylä kulkee ajoradan reunalla. Molemmissa paikoissa on valtavasti pyöräilijöitä. Kypärä näyttää olevan vain kilpapyöräilijöillä. En menisi sekaan,..

Autoilijat  ovat  varovaisempia kuin muistin. Suojateiden kohdilla on hidasteita ja autot antavat jopa tietä. Jotakin on muuttunut tai tämä on vain rantakaupunkien harhaa. Eu:n tilastojen mukaan liikennekuolemat ovat jäsenvaltioissa laskeneet viimeisen 10 vuoden aikana. Kun Suomessa kuoli vuonna 2010 yhteensä 51 henkeä liikenteessä miljoonaa asukasta kohti, on vastaava luku Italiassa  61. 

Ruoka aivan taivaallista ja kohtuuhintaista. Ruokahalua ei ihmeemmin ole, kun lämpötila on keskimäärin + 29 astetta. Syön kuitenkin joka päivä ainakin yhden lämpöisen ruoan. 

Täällä on kaikennäköisiä ja kokoisia ihmisiä, ihan kuin kotonakin. Ylpeästi kulkevat rannalla pienissä bikineissä, siitä voisimme ottaa oppia. Täällä hellepäivänä riittää, ei tarvise pelätä, sataako loppukesä, aurinko on kaikille. Se on se juttu, rento kesätunnelma takuuvarmasti useita kuukausia. Lämpö tekee olon ihanan huolettomasti  ja lämpöiseksi. Ei mitään hätää, huominen tulee..  Ei kannata jäädä odottamaan seuraavan kesän biitsikuntoa, sekaan vaan nauttimaan. Riittävän hyvää rantakuntoa ei välttämättä koskaan tule, koska olemme itsellemme niin ankaria..Sovitaan, että kelvataan itsellemme, muistahan ei ole väliä. Jos saisimme tämän lämmön ja pitkän kesän Suomeen, jaksaisimme pimeän talven hiukan paremmin. On mielenkiintoista nähdä miltä syksy täällä näyttää. Jo nyt kauppojen ikkunoissa on saappaita, untuvatakkeja, jopa turkkeja!

Tässä vielä kesämuotia


   Syksyä varten...


Tällainen tunika lähti matkaan

Tällainen toppi....

Tällainen pitkä mekko..

Tässä kipsin kantoliinavaihtoehdot, keskellä sairaalan perus-tubinette. Luovuus käyttöön tässäkin
 
Pari ruokakuvaa. Tämä annos maksoi 15 euroa hienossa kalaravintolassa, salaatti oli maustettu taivaallisesti, jättikatkaravut olivat grillattuja.Tämä lounas puolestaan 5 euroa.

Nämä prosciutto crudotäytteiset -piadinat kahden Prosecco-lasillisen kanssa maksoivat 7,5 euroa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti