sunnuntai 4. elokuuta 2013

Viimeinen päivä Venetsiassa

Jos on hellettä nyt Suomessa, niin on se kuuma täälläkin. Koko viikon lämpöä 35-37 +astetta. Päivällä on  läkähdyttävän kuumaa, onneksi omassa huoneessa on kunnon ilmastointi. Ihmettelen miten pienet lapset täällä pärjäävät, ei aurinkolaseja käytössä eikä päässä mitään suojaa. Koiraraukat läähättävät kieli pitkänä. Kulkukoiria ei ole näkynyt yhtäkään. Koiria kyllä on, mutta ne kulkevat nätisti omistajansa vierellä ilman talutushihnaa ihmispaljouden keskellä.

Tämä on viimeinen Venetsiapäivä, huomenna suuntaan rannalle, Lido di Jesoloon. Noin 40 kilometrin matka taittuu paikallisbussilla hintaan 6 euroa. Nyt voi kulttuurin ja taiteen unohtaa, tiedossa kunnon biitsielämää ja paljon turisteja. Uskon myös liikuntamahdollisuuksien paranevan nykyiseen verrattuna. Pyöräily, lenkkeily, uinti, kävely, minigolfkenttä? Golfkenttää ei siellä ilmeisemmin ole, mutta mennään näillä. Hotelli mihin majoitun on aivan meren rannalla, hotellilla on oma uimaranta. Joka ilta on hotellin terassilla elävää musiikkia eli hiukan erilainen viikko on tulossa. Lido di Jesolo on osa Venetsian maakuntaa eli ei tässä kovin kauas mennä. Kulttuurishokki kuitenkin tiedossa, oletan...

Ensi viikon tärkein varustus. Aurinkorasva, lasit ja kirja tosin puuttuvat kuvastaTänään nautin lounaaksi palan tiramisukakkua Proseccon kanssa. Näyttää upealta vaan eipä ollut kummoinen. Täällä on moni kakku päältä kaunis..


Tässä sen sijaan kuva eilisestä päivällisestä, kyseessä gnocchi formaggi. 
Aivan käsittämättömän hyvää. Uusi hattukin pääsi kuvaan.


Olen tehnyt gnoccheja itsekin useamman kerran, kiitos tyttärelleni vinkeistä. Tässä karkea ohje, venhäjauhoihin olen välillä jopa lisännyt hiukan ruisjauhoja.

Perunat (1kg-1,5kg) keitetään kuorineen. Sen jälkeen perunat kuoritaan kuumana ja survotaan. Perunasurvoksesta tehdään tulivuori, tulivuoren kraateriin laitetaan yksi muna ja vehnäjauhoja ja suolaa. Koko homma sekoitetaan ja muotoillaan peukalon paksuiseksi taikinapötköksi. Taikinasta tehdään peukalonpään kokoisia palleroita, mitkä pudotetaan kiehuvaan veteen. Pallerot nousevat pintaan, kun ovat kypsiä, aikaa siihen menee korkeintaan minuutin verran. Gnoccihit kannattaa tarjota melko pian valmistamisen jälkeen. Meidän perheen lemppari on gnocchi salmone. Aivan mahtavan hyvää!  Valkosipulia, tuoretta chiliä ja kylmäsavulohta pannulle hetkeksi paistumaan oliiviöljyyn ja siinä se on. Sekoita gnocchit ja kala ja lisää vielä hiukan oliiviöljyä. Nami!

Ruokakultuurista siirtyminen pikaisesti taas taiteen pariin. Kävin vielä tänään kahdessa taidenäyttelyssä,  molemmat olivat koskettavia. Alla olevat teokset ovat Aasian nykytaiteen tuotosta.


Muutamia mielestäni kivoja teoksia;


Yang Chihung. Majestetic Breath (2012)


     Ying Tinangi. Nirvana (2012)


    Li Chen. Lord of Wind  (2008)

Tässä vaikuttavin taulu. Sumea kuva kuuluu asiaan.

Chaile Travel. All Memories Will Slowly Fade Away (2013)

Toinen taidenäyttely oli paikassa  Piccola Galleria Dell' Istituto Romeno di Venezia. Kyseessä Mihai Topescun videoteos nimeltään Sacrifice. Ihmisen vääjäämätön luopuminen itsestään ikääntyessä. Olipa koskettavan kaunis! Yritän ladata videon Facebook sivuille, on ihan katsomisen arvoinen.

Että sellainen päivä, nyt hotelissa ja tiukkaa pakkaamista seä huomisen matkan suunnittelua.  Ciao!
!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti