tiistai 20. elokuuta 2013

Riminillä- Bellariva

Ihanaa, ulkona sataa ja keli on aivan karsea. On niin kotoinen olo! Kolme viikkoa onkin paistanut tauotta. Tänään ulos ei ole mitään asiaa, korkeintaan jotakin välipalaa haukkaamaan. Nyt oikein tajuaa, miten moni saa täällä auringosta elantonsa. Mitäköhän tekevät kaikille rantakuppiloiden tuoreille kaloille ja muille meren herkuille? Ei kukaan lähde rannalle syömään tällaisella kelillä. No, on täällä varmaan satanut ennenkin eli varasuunnitelma löytynee..

Eilen siirryin Riminin pohjoispuolelta tänne keskustaan. Olipas matkantekoa taas kerran, etäisyyttä vain 8 kilometriä, mutta silti.. Lähtö hotellilta oli loistava, naapurihuoneen venäläismies kuljetti matkalaukkuni bussipysäkille saakka. Varmaan siitä ilosta, kun annoin reilun kilon verran hedelmiä heille. Kuka käski ostaa kaksi päivää ennen lähtöä 13 euron edestä hedelmiä? Vaan kun paikalliset kirsikat, aprikoosit, luumut ja nekariinit ovat juuri sopivan syömäkypsiä ja niin hyviä. 

Pääsin siis pysäkille helposti, bussikin tuli ja meni. Minä vaan seisoin ja pohdin, että en sitten kerinnytkään mukaan. Ei mitään mahiksia nostaa matkaukkua bussiin. Kukaan ei ehtinyt auttamaan enkä ymmärtänyt apua pyytää. Antaa olla, mennään sitten kävellen, sillä taksiasemasta ei tietoakaan. Aurinkorasvat naamaan ja menoksi, Marikassi kipsikäden puolella ja vasen käsi veti matkalaukkua. Tässä kohtaa kirosin heräteostoksiani, toivat lisäpainoa monta kiloa. Matka mentiin pääosin sisulla ja laskemalla rantojen numeroita. Reilun kahden tunnin kuluttua olin perillä, tulipahan treeni tehtyä.. Ja hei, jo nyt tiedän ainakin yhden asian miksi on hyvä, että oikea käsi on kipsissä. Nimittäin löysä, päivittäin särkevä vasen olla on herännyt eloon. Viimeisen vuoden aikan  se ei ole ollut näin oireeton. Alan vahvasti uskoa pakotetun käden-käyttöteoriaan, mitä käytetään kuntoutuksessa esim. hemiplegia-potilailla...

Hotellini on pääkadun varrella, missä on satoja samannäköisiä rakennuksia ja kaikissa on valtavasti väkeä. Nyt on todellakin sesonki. Hotelli on siisti neljän tähden paikka,  vähän steriili pieniin perhehotelleihin verrattuna. Ei kuitenkaan mitään valittamista, minulla on kahden hengen huone käytössä omalla parvekkeella. Huoneen hintaan kuuluu puolihoito sekä rannalla aurinkotuoli + varjo. Siisti ranta ja hyvä kahvila, myös pieni kuntosali löytyi. Kävin kokeilemassa vähän treeniä, vatsalle, selälle ja vasemmalle yläraajalle. Hyvää teki! Rannalla on pieni lukunurkkaus sekä ohjattua jumppaa päivittäin.

Illalla kävelin koko pitkän pääkadun päästä päähän. Tulin bussilla takaisin. Myynnissä oli kaikkea mahdollista, uutta oli kirpputoria pitävät perheet katukauppiaitten ja kauppojen rinnalla. Lapset olivat vanhempiensa kanssa myymässä leluja, lastenvaatteita, kaikkea mahdollista. Tällaista en ole  ennen nähnyt täällä.  Nyt viikkoa kierreltyäni turstipaikoissa jää fiilis kohteliaan pidättyväisistä italialaisista palvelualan työntekijöistä. Sama tunnelma kuin Venetsiassa, siitä kirjoitinkin aikaisemmin.  Kesä on  jo pitkällä ja moni varmaan odottaa omaa lomaa sesongin päättyessä. Toisaalta monilla voi työt loppua siihen. Kyse on varmaan miljoonista ihmistä, jotka työllistyvät kesäaikana turismista, asukkaita Italiassa lienee noin 60 miljoonaa.

Vielä hotellin puolihoidosta; yhden päivän  perusteella hyvä valinta. Illalla oli loistava Antipasto-valikoima ihania kasviksia. Primi piatti;  tonnikalapasta ja Secondi piatti 
jättikatkaravut-ja mustekalavartaat. Dolce; suklaa-vanilja-pannacotta. Nam...

Rannan lukunurkkaus

Rannan kuntosali

Rannan liikuntatarjontaa

Rannan löhönurkkaus

Rantakahvilan välipala

Lähtöillallinen Viserbassa sunnuntaina. Milloinkohan kyllästyn kalaan ja muihin meren antimiin?Huomenna sairaalaan kontrolliin, please, toivotaan, että luutuminen on alkanut ja että luut ovat oikeassa asennossa.

Nyt muuten alkoi ihan järkyttävä myrsky!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti