lauantai 24. elokuuta 2013

Välillä pieniä reissuja

 
 Olen parina  päivänä ollut hiukan liikenteessä etten täysin sammaloidu. Kävin tutustumassa Riminin vanhaan kaupunkiin ja ihan kaupungiltahan se näytti. Rimini kuuluu Emilia-Romagnan maakuntaan ja on alueen pääkaupunki, asukkaita on noin 136.000. Maakunnan muut rantakaupungit ovat Riccione ja Cattolica.

Riminin kaupunki on yli 2000 vuotta vanha ja se on kokenut monenlaisia vaiheita. Napoleonin aikaan  täällä tuhottiin paljon vanhoja kirkkoja ja luostareita. Toisen maailmansodan raskaat pommitukset kohdistuivat myös Riminiin. Jotakin vanhaa on kuitenkin säilynyt...


Tiberuksen silta on 2000 vuotta vanha, edelleen käytössä myös autoille! Sillan rakennus alkoi Rooman keisari Augustuksen aikakaudellla 14 jKr ja se valmistui vuonna 21 Tiberiuksen aikakaudella. Tästä johtuen siltaa kutsutaan joko Augustuksen tai Tiberiuksen sillaksi. Alla olevasta linkistä pääset seuraamaan Tiberiuksen varsin mielenkiintoista elämää.


Augustuksen riemukaari, ikää myös 2000 vuotta, portti vanhaan kaupunkiinCavourin aukiolla oleva suihkulähde 1500- luvulta.


Palazzo Dell Arengo, kaupungintalo nykyään, rakennettu vuonna 1204

Vanhan kaupungin tunnelmaa

Eilen perjantaina kävin päiväretkellä Cattolicassa, pienessä kalastajakaupungssä. Matkaa Riminiltä on noin 17 km. Matka maksoi paikallisbussilla edestakaisin 4 euroa, bussin vaihto oli Riccionessa. Kaupunki oli tunnelmaltaan idyllinen, rauhallinen ja pikkuruinen verrattuna Riminiin. Ystävän tai perheen kanssa mukava lomakohde.

Kaupunkilaiset todellakin kalastavat, satama oli täynnä kalastusaluksia ja käydessäni siellä oli  täysi työ meneillään verkkojen selvittelyssä.


Tästä tuoreempaa ei löydy...

Lounas satamassa. Maukas, mutta niukka.


Keskustan suihkulähteitä


Raikas tunnelma keskustan kävelykadulla (ainoa kävelykatu?)

Löysinpäs  jotakin tuttua täältä kaukaa. Rakas edesmennyt Irma-äitini kulkee mukanani kaikkialla.. Edellisessä kohteessa viereinen hotelli oli nimeltään Villa Irma<3. Täällä on paljon kirkkoja, missä  voi sytyttää kynttilän rakkaimmalleen. Lisäksi joissakin kirkoissa on alttaritaulu, mihin voi jättää kirjeen tai kuvan. Paljon näyttävät kuvia ja viestejä kirjoittaneen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti